hava 17° Orta
DOLAR 32,1973 % % -0.03
EURO 34,9965 % % -0.07
GRAM ALTIN 2.509,76 % % 0,36
ÇEYREK A. 4.103,46 % % 0,36
BITCOIN 69.790,37 % 5.34
SON DAKİKA
Google News

Sarı-lacivertlilerde hedef 3 puan…

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 5. hafta maçında deplasmanda Nordsjaelland ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele TSİ 23:00’te başlayacak.

Son Güncelleme :

30 Kasım 2023 - 16:46

/ 64 views kez okundu.
Sarı-lacivertlilerde hedef 3 puan…

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Danimarka’nın Nordsjaelland ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

Right to Dream Park’ta TSİ 23.00’te başlayacak müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jeremie Pignard yönetecek. Karşılaşma, Exxen platformundan canlı yayımlanacak.

Avrupa’da bu sezon oynadığı 10 maçta 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe, Danimarka’dan galibiyet veya beraberlikle dönerek gruptan çıkmayı hedefliyor.

FENERBAHÇE’YE TUR İÇİN 1 PUAN YETİYOR

H Grubu’nda oynadığı 4 maçta aldığı 3 galibiyetle 9 puan toplayan İsmail Kartal’ın öğrencileri, 7 puanlı Nordsjaelland’ın önünde lider durumda. Grupta Ludogorets’in 6, Spartak Trnava’nın ise bir puanı bulunuyor. Sarı-lacivertliler, rakibiyle İstanbul’da oynadığı maçtan 3-1’lik galibiyetle ayrılmıştı

Fenerbahçe’nin, grupta 5. maçlar sonunda liderlik ihtimali bulunuyor. Danimarka deplasmanından beraberlikle dönmesi halinde gruptan çıkmayı garantileyecek sarı-lacivertliler, kazanması durumunda ise Ludogorets maçının sonucuna göre liderlik hesabı yapacak.

Teknik direktör İsmail Kartal’ın ekibi, Ludogorets’in Spartak Trnava karşısında puan kaybetmesi durumunda, son maçlar öncesinde grubunu lider tamamlamayı garantileyecek.

FENERBAHÇE’DE 7 EKSİK

Fenerbahçe’de Nordsjaelland maçı öncesinde 7 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sakatlıkları bulunan Djiku, Becao, Mert Hakan Yandaş ve Ferdi Kadıoğlu’nun yanı sıra henüz hazır olmayan Serdar Aziz, Fred ve Zajc’ın Danimarka deplasmanında forma giymesi beklenmiyor.

SENTETİK ÇİMDE OYNANACAK

Nordsjaelland’ın maçlarına ev sahipliği yapan 10 bin 300 seyirci kapasiteli Right to Dream Park, yüzde 100 sentetik zeminiyle de dikkati çekiyor.

Danimarka temsilcisi, bu ülkedeki hava şartları nedeniyle sentetik zeminde maçlarını oynarken, Fenerbahçe de zemin ve hava şartlarına göre hazırlıklarını yaptı. Sarı-lacivertli futbolcular, zemine özel krampon ve soğuk hava için özel termal malzemelerle sahaya çıkacak. Karşılaşma saatinde hava sıcaklığının -5 derecede olması bekleniyor.

AVRUPA’DA 10 MAÇTA 9 GALİBİYET

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında bir kez mağlup oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde elemeler ve grup maçlarında 10 maçta boy gösteren Fenerbahçe, üst üste 9 maçı kazanırken, son çıktığı Ludogorets müsabakasından 2-0’lık yenilgiyle ayrılarak ilk mağlubiyetini yaşadı.

KONFERANS LİGİ’NDE 13. SINAV

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa futbolunun 3 numaralı organizasyonunda 13. maçını oynayacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.