hava 18° Orta
DOLAR 32,2002 % % -0.02
EURO 35,0175 % % -0.02
GRAM ALTIN 2.521,65 % % 0,84
ÇEYREK A. 4.122,90 % % 0,84
BITCOIN 68.356,00 % 2.41
SON DAKİKA
Google News

Pantone 2024’nin Rengini Belirledi: Peach Fuzz (Şeftali tüyü)

“Yılın rengi” geleneğinin yirmi beşincisini kutlayan Pantone, 2024’ün renginin şeftali tüyü anlamına gelen “Peach Fuzz” olduğunu duyurdu.

Son Güncelleme :

08 Aralık 2023 - 15:41

/ 134 views kez okundu.
Pantone 2024’nin Rengini Belirledi: Peach Fuzz (Şeftali tüyü)

Pantone, huzuru ve rahatlığı selamlayan bir yaklaşımla Yılın Rengi olarak PANTONE 13-1023 peach fuzz’ı (Şeftali tüyü) seçti.

PANTONE’un açıklamalarına göre bu renk; sıcaklığın, dokunsallığın ve ortak insan deneyiminin sembolü olarak seçilmiş. İnsanları şefkat, büyüme ve birlikteliğin nazik neşesiyle dolu bir dünyayı kucaklamaya davet ediyor.

Peach Fuzz; tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki yaratıyor

“Her şeyi kapsayan; ruhu zihni, bedeni ve kalbi zenginleştiren kadifemsi yumuşak bir şeftali… Başkalarıyla birlikte olma arzumuzu ve bunun yarattığı duyguları vurgulayan sıcak ve rahat bir renk olan PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, yumuşaklığa dair yeni bir yaklaşım sunuyor. Zarif bir şekilde arzuyu temsil eden PANTONE 13-1023 Peach Fuzz; hassasiyet hissi veren, şefkat ve paylaşım, topluluk ve iş birliği mesajını ileten bir şeftali tonu. İyi tadı çağrıştıran PANTONE 13-1023 Peach Fuzz; tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki yaratan bir renk olarak duyulara yönelik bir hediye.” diyor PANTONE duyurusunda.

PANTONE Renk Enstitüsü’nün Genel Müdürü Leatrice Eiseman, bu rengin zorluklarla dolu bir dünyada barışa ve insanlarla bağlantıya olan kolektif özlemimizi temsil etmek üzere seçildiğini açıklamış. Ayrıca şunları söylemiş: “Şeftali tüyü rengi aidiyet getirir, yeniden kalibrasyona ilham verir ve fırsatlar sunar, sakin bir hava yaratır. Bize var olmak, hissetmek, iyileşmek ve başkalarıyla vakit geçirmekten veya anın tadını çıkarmak, gelişmek için fırsat ve alan sunar. Peach Fuzz’ın verdiği rahatlıktan yararlanarak, kendi refahımızı etkileyen iç huzuru bulabiliriz. Bir duygu olduğu kadar bir fikir olan Peach Fuzz, duyularımızı dokunsallığın ve kozalanmış sıcaklığın rahatlatıcı varlığıyla uyandırıyor.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.